Politika privatnosti

Koje vrste informacija obrađujemo?

Na sajtu mamino.rs prikupljamo vaše informacije kada se registrujete na našem sajtu kao kupac, prilikom kupovine/poručivanja ili prilikom popunjavanja formulara.
Kada poručujete na našem sajtu ili se registrujete kao kupac, od vas će se tražiti da unesete Vaše ime, email adresu, kontakt podatke, kao i adresu i eventualno druge podatke poput firme.

Za šta koristimo vaše informacije?

Sve Vaše informacije koje prikupimo mogu se koristiti na jedan od sledećih načina:

  1. Za obradu porudžbina, kontakt sa Vama u slučaju nejasnoća
  2. Vaše informacije nam pomažu da efikasno odgovorimo na Vaše zahteve odnosno pružimo podršku koja Vam je potrebna.
  3. U statističke svrhe praćenja posećenosti sajta.
  4. Email adresa koju ste naveli prilikom registracije se može koristiti za slanje informacija i ažuriranja koji se odnose na vašu porudžbinu, pored slanja povremenih kompanijskih vesti i promocija

Napomena: Ako u bilo koje vreme želite da se odjavite od primanja budućih newslettera od nas, na dnu svakog emails možete naći uputstva i link za odjavu.

Lični podaci koje prikuplja ova stranica nisu samo oni koji nastaju Vašim korišćenjem sajt, već i kroz tehničke procese poput

Kako štitimo Vaše podatke?

Sajt mamino.rs ne prodaje, ne ustupa, ne trguje, ne deli niti prikazuje lične podatke korisnika i njihove e-mail adrese trećim licima. Svaka poseta sajtu je anonimna. Korisnici mogu da odbiju da ostave svoje lične podatke kao i da se u svakom trenutku odjave sa mejling liste. Sajt je u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, po ugledu na GDPR, u cilju stvaranja bezbednost ambijenta za posetioce i korisnike. Vaše informacije, bilo javne ili privatne, neće se prodavati, razmenjivati, preneti ili davati bilo kojoj drugoj kompaniji iz bilo kog razloga bez Vašeg pristanka, osim za izričitu svrhu isporuke kupljenog proizvoda ili usluge koju je tražio kupac.

Multimedijalni fajlovi

Ako postavljate slike ili video zapise na naš sajt, trebalo bi da izbegavate slanje slika ili video zapisa koji imaju ugrađene podatke o lokaciji (EKSIF GPS). Posetioci sajta mogu da preuzmu i izvuku sve podatke o lokaciji sa slika ili bilo kojih drugih multimedijalnih fajlovi na ovom sajt, kao i na celom internetu.

Kontakt forme

Kada nas kontaktirate bilo preko kontakt forme ili na neki drugi način, na primer preko četa ili mejla, vaši lični podaci ostaju snimljeni u sistemu koji pruža tu funkciju, dakle ili server ili pružalac usluge četa. Vaši lični podaci se čuvaju bez vremenskog ograničenja, isključivo za potrebe korisničke službe i ako ste izrazili želju za primanje novosti preko mejla. Vaši lični podaci se ne prosleđuju trećim stranama, osim u izričitom slučaju sudske naredbe.

Kolačići

Kolačići su mali fajlovi koju služe za prepoznavanje korisnika koji posećuje neku stranicu. Bez njih ne bi bilo moguće registrovati se na neki sajt ili se prijaviti preko korisničkog imena i lozinke.

  • Ako ostavite komentar na našem sajtu, možete izabrati da sačuvate i vaše ime, email adresu i adresu stranice koju posećujete. Ovo služi da da ne morate ponovo da unosite svoje podatke kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.
  • Ako imate nalog i prijavite se na ovaj sajt, postavićemo privremeni kolačić da odredimo da li vaš pregledač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pregledač.
  • Kada se prijavite u vaš korisnički nalog, mi ćemo takođe podesiti nekoliko kolačića za čuvanje vaših podataka za prijavljivanje i izbora ekrana. Kolačići za prijavljivanje traju dva dana, a kolačići opcija ekrana traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa naloga, kolačići za prijavljivanje će biti uklonjeni.
  • Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i jednostavno označava ID članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon jednog dana

Ugrađeni sadržaj sa drugih Veb lokacija

Članci na ovom sajtu mogu da sadrže ugrađeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih veb-lokacija ponaša se na isti način kao da je posetilac posetio drugu veb-lokaciju (sa koje je taj isti sadržaj ugrađen).

Ovi veb sajtovi mogu da prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, ugrađuju dodatno praćenje trećih strana i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i ako ste prijavljeni.

Analitika

U cilju preciznijeg praćenja korisnika i performansi sajta, sajt mamino.rs koristi razne analitičke alate, kao što su Google Analytics i Facebook Pixel. Kako svaki od tih alata ima svoju politiku privatnosti, za više detalja vas upućujemo na njihove stranice politike privatnosti.

Google: https://policies.google.com/privacy?hl=sr
Facebook: https://www.facebook.com/business/gdpr

S kim delimo vaše podatke

Vaše podatke delimo samo sa neophodnim trećim strana, kao što je npr. kurirska služba, koja mora da dostavi Vaš paket. Sam WordPress po podrazumevanom podešavanju ne deli lične podatke ni sa kim.

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke

Vaše podatke, kao što su pre svega računi (koji sadrže ime i adresu, kao i naručene artikle i plaćenu cenu), čuvamo minimalno 2 godine, koliko smo dužni zbog zakonskih, ekonomskih i knjigovodstvenih razloga. Svi ostali podaci, koji nisu u našim sistemima (npr. statistički podaci u eksternim analitičkim alatima) se čuvaju neograničeno dugo, osim ako nije drugačije naznačeno.

Ukoliko napišete komentar ili ocenu na našem sajtu, taj zapis i svi metapodaci se čuvaju neograničeno dugo. To se radi u cilju čuvanja korisničkih komentara ili ocena proizvoda, da bi budući korisnici mogli da vide pređašnja iskustva korisnika.

Korisnici koji su se registrovali na sajtu će moći da promene svoje lične informacije koje su uneli. Svi korisnici će moći da promene sve svoje informacije osim korisničkog imena, koje može da promeni administrator sajta.

Koja prava imate nad Vašim podacima?

Ako imate nalog na ovom sajtu, ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da dobijete izvoz fajla ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete zatražiti da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni da čuvamo u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Gde se vaši podaci šalju?

Vaši podaci se čuvaju pre svega na serveru hosting provajdera, odnosno sajta WebHostingSrbija.rs. Svaki analitički servis, poput Google Analytics ili Facebook koristi svoje servere gde skladišti podatke, tako da za njihovu politiku privatnosti pogledajte linkove koje navodimo. Dodatno vaši podaci se mogu čuvati na računaru firme, odnosno na Cloud servisima kao što su Google Drive ili slični servisi:

Webhosting Srbija: https://www.webhostingsrbija.rs/polisa-privatnosti/
Google Drive: https://policies.google.com/privacy?hl=sr

Kontakt u slučaju pitanja oko podataka o ličnosti

Za sva pitanja pišite nam na email adresu [email protected], ili nas pozovite na broj telefona 062 8141 633.

Podaci koji se skupljalju preko WooCommerce modula

WooCommerce je modul preko kojeg se odvija sama kupovina na sajtu mamino.rs i tokom procesa kupovine je neophodno prikupiti osnovne informacije, da bi sam proces kupovine mogao da se odvije nesmetano. U nastavku navodimo koje vrste ličnih podataka se prikuplja, kako se čuva i obrađuje, kao i ko ima pristup tim podacima. Zavisno od vrste neophodnog pristupa podacima, ko ih obrađuje i zavisno od situacije, nivou ličnih podataka će varirati. Primera radi prilikom plaćanja pouzećem je potrebno manje informacija da bi se obavila kupovina nego kod plaćanja karticom.

Koje podatke prikupljamo i čuvamo

Tokom korišćenja sajta prikupljamo podatke o sledećem:

  • Proizvodi koje ste pregledali: ovo upotrebaljavamo da Vam sa strane prikažemo listu pregledanih artikala
  • Lokacija, IP adresa i tip internet pregledača: ovo koristimo za procenu troškova dostave
  • Adresa isporuke: ova adresa je potreba da bismo mogli preko algoritma da procenimo koliko će koštati isporuka, kao i za naknadno slanje vaše porudžbine

‚Takođe tokom korišćenja prodavnice sajt koristi kolačiće da prikupi informacije o sadržaju korpe posetioca sajta.

Kada pravite porudžbinu na sajtu mamino.rs, tražićemo vam osnovne neophodne informacije kao što su ime i prezime, adresa fakturisanja i adresa isporuke, email adresa, broj telefona, i dodatno ako plaćate karticom broj kartice, a ako pravite korisnički nalog i korisničko ime i šifru. Ove informacije upotrebljavamo u sledeće svrhe:

  • Slanje informacije o vašem korisničkom nalogu i porudžbini
  • Odgovaranje na vaše upite, refundacije i reklamacije
  • Obrađivanje plaćanja i sprečavanje prevare prilikom plaćanja
  • Pravljenje vašeg korisničkog naloga na sajtu mamino.rs
  • Usklađivanje sa pravnim obavezama, kao što je izračunavanje PDVa
  • Poboljšavanje ponude na našem sajtu
  • Slanje marketinških poruka, za koje ste se prethodno prijavili

Ukoliko napravite korisnički nalog, čuvaćemo vaše ime, adresu, broj telefona i email adresu, koji će se koristiti za automatsko popunjavanje tih istih polja prilikom vaše sledeće porudžbine.

Obično čuvamo vaše informacije onoliko dugo koliko je potrebno za svaku pojedinačnu svrhu za koju te iste podatke prikupljamo, sve dok nismo više u zakonskoj obavezi da vaše podatke čuvamo. Na primer vaši podaci o porudžbini će se čuvati do 2 godine u poreske i knjigovodstvene svrhe. Ovo uključuje vaše ime, adrese isporuke i fakturacije i email adresu.

Takođe ćemo čuvati vaše komentare ili ocene, ukoliko ih ostavite na sajtu.

Ko u našem timu ima pristup podacima

Članovi našeg tima mogu da imaju pristup vašim informacijama po potrebi, i to samo onoliko koliko je neophodno. Na primer, administrator sajta odnosno korisnička služba ima pristup podacima poput:

  • Podaci iz porudžbine, kao što je poručeno, kada i poručeno i gde će biti poslato, kao i
  • Podaci o kupcu kao što su ime, email adresa, adresa isporuke i fakturisanja.

Svi članovi tima imaju samo one lične informacije kupaca koje su im potrebne da bi ispunili svoj zadatak, a to je slanje porudžbina, obrada reklamacija i odgovori na vaše upite.

Pod nalogom tužilaštva uvid u sve podatke sa sajta mogu da imaju i pravnosnažni organi Republike Srbije.

Šta delimo sa drugima (plaćanje)

Kada modul za naplatu preusmerava kupca na sajt Raiffeisen banka radi plaćanja, sa sajtna mamino.rs na platformu za naplatu prosleđuju se samo minimalno potrebne informacije potrebne za zaključenje ugovora: ime i prezime koje kupac sam navodi, adresa isporuke, zatim IP adresa, što banka sama prikuplja radi sprečavanja zloupotrebe kartice i eventualno meta podaci o internet pregledaču, zavisno od toga kako sama banka konfiguriše praćenje detalja korisnika na svojoj platformi.

Navedene informacije se dele sa Raiffeisen bankom u svrhu vršenja kartičnog plaćanja. Banka je takođe obavezana Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti da štiti podatke koje prikuplja i da ih ne odaje trećoj strani.

Šta je dostupno nama (plaćanje)

Za obradu kartičnih plaćanja sarađujemo sa Raiffeisen bankom. Podaci sa kartice su maksimalni zaštićeni i u potpunosti vidljivi samo banci. Tokom obrade plaćanja sajtu mamino.rs su dostupni samo podaci tip platne kartice, iznos i poslednje četiri cifre broja kartice, kao što je predviđeno bankarskim propisima i pravilima plaćanja karticama preko interneta.